Deze opleiding werd toegevoegd aan uw gekozen opleidingen. Deze opleiding werd verwijderd uit uw gekozen opleidingen.

ACTIEFASE: stand van zaken

De uitvoerfase van ons project is volop aan de gang. We mochten al meerdere acties uitvoeren en zijn ook zeer benieuwd naar de ingeplande sessies.
Graag geven we een overzicht van wat allemaal reeds aan bod is gekomen.

Bij Alheembouw in Oostnieuwkerke voerden we een denktank uit door onze actie 'huis van mentaal vermogen' uit te testen en te optimaliseren.
Een enthousiaste bende werkte mee aan onze actie die taboes wil doorbreken en sensibiliseren.
Met enkele interessante feedbackpunten waren we in staat om het huis nog gerichter te maken.

Bij P.Nijs werkten we met de arbeiders en zaakvoerders aan het thema "stressbeheersing". Op hun teamdag werd de opleiding "Stress de baas (zijn)" georganiseerd en gecombineerd met een sessie rond samenwerking, eveneens uitgevoerd door Alert!
Een hele fijne dag in een toffe sfeer met positieve resultaten tot gevolg. Binnenkort gaan we bij hen nog verder aan de slag.

GLK Grondwerken is van zins om met enkele van onze toolkits aan de slag te gaan, en dit in voorbereiding van de acties die na nieuwjaar uitgevoerd worden.

Willy Naessens Industriebouw voerde tot nu toe het meeste acties uit.
We kregen het mandaat om een psychosociale risicoanalyse (participatief) uit te voeren met arbeiders en bedienden die we in werkgroepen onderverdeelden.
Hieruit kwam een actieplan die nu verder met Alert!, HR en preventiedienst zal opgenomen worden. Op naar een mentaal welzijnsbeleid!
Ook gingen we op de werf aan de slag met het "huis van mentaal vermogen", en de sessie "omgaan met anderen". Het gegeven dat wij naar de werf gaan, wordt zeer goed ontvangen door de arbeiders. Binnenkort wordt een opleiding (h)erkennen van overspanning en burn-out georganiseerd voor leidinggevenden en worden energiesessies rond stressbeheersing ingepland. Benieuwd naar de respons.

Bij andere projectpartners staan ook al acties ingepland: individuele begeleiding, join in - stress out, (h)erkennen van overspanning en burn-out, feedback please?!...